Zweedsestraat 1-11

HALSTEREN
€ 1.427.000,- k.k.

Omschrijving

In opdracht van Woningstichting Stadlander bieden wij u een 6-tal woningen aan, gelegen Zweedsestraat 1-11 te Halsteren. De woningen hebben een rijke historie en zijn kort na de watersnoodramp door het Zweedse Rode Kruis geschonken aan de gemeenschap van Halsteren.

In overleg met diverse betrokken instanties, o.a. de Gemeente en Heemkundekring Halsteren, is de expliciete wens uitgesproken om de woningen qua stijl en opbouw als één geheel in ere te behouden. Ter behoud van de woningen is echter wel een gedegen renovatieplan noodzakelijk. De invulling van het plan is uiteraard aan u als koper, zo ook de lange termijn toekomstvisie. Denk hierbij aan behoud van het complex ter uitbreiding van uw beleggingsportefeuille, een keuze voor sociale huur of vrije sector, dan wel uitpond van de 4-tal leegstaande woningen.

Alle informatie omtrent de aangeboden portefeuille treft u hier zoals de samenstelling van de vraagprijs, mogelijkheden tot bezichtigen, de verkoopprocedure, etc. Mocht u naast de reeds verstrekte informatie aanvullende vragen hebben kunt u altijd contact met ons opnemen en bestaat aanvullend de mogelijkheid om, bij concrete interesse, inzage te vragen in diverse online documentatie.


Historie, locatie & het complex
Historie & locatie
Vanaf 1953 staan de 6-tal woningen aan de Zweedsestraat 1-11 te Halsteren symbool voor de wederopbouw van Halsteren en het einde van de watersnoodramp. De woningen zijn gelegen in Noord-Brabant, aan de rand van de Brabantse Wal waarbij alle gewenste voorzieningen zich op loopafstand, in de levendige kern van Halsteren, bevinden. De grotere (winkel)voorzieningen bevinden zich te Bergen op Zoom (ca. 10 minuten) en door de aanwezigheid van snelwegtracé A4/A58 zijn o.a. Rotterdam, Breda, Goes en Antwerpen binnen slechts 30 minuten bereikbaar.

O.a. gezien de historische waarde en in overleg tussen Woningstichting Stadlander, de Gemeente en Heemkundekring Halsteren is tot het besluit gekomen om de objecten in ere te behouden waarbij de Gemeente Bergen op Zoom op korte termijn de Gemeentelijke Monumentale status zal toewijzen. Uiteraard in de wetenschap dat, wegens de huidige technische staat en de ruim ontwikkelde technieken, een grootschalige renovatie / restauratie aanstaande is.

Het complex
Het project bestaat uit een 6-tal woningen, type 2/1kap, welke in het verleden zijn verhuurd door woningstichting Stadlander. Een 4-tal woningen staan leeg en huisnummers 5 en 11 zijn in verhuurde staat (sociale huursector). Bij verkoop dienen de lopende huurovereenkomsten te worden gerespecteerd en tevens is voor deze 2-tal woningen gedurende 7 jaar na aankoop een exploitatieplicht van toepassing ten aanzien van het sociale huursegment.

In opdracht van Stichting Stadlander is door een bouwkundig inspecteur de technische staat van de objecten beoordeeld. Van de zes woningen zijn de huisnummers 9 en 11 redelijk tot goed van staat. De overige huisnummers behoeven de nodige aandacht / verbetering. De bouwkundige rapporten zijn uiteraard op aanvraag beschikbaar.

In basis is z.g.a. geen isolatie aanwezig, hetgeen past bij het bouwjaar van de woningen. De toekomstige koper dient rekening te houden met renovatie als eerder aangegeven alsmede met een verbetering van het energielabel.


Indeling & doelgroep
Indeling woningen
De woningen zijn in basis hetzelfde van indeling, echter kunnen hier in de loop der jaren verschillen in zijn ontstaan. Voor een indicatie van de indeling teft u bijgaand de plattegronden van huisnummer 1.

Onder andere beschikken de woningen over een hal/entree welke tevens dient als en-suite tussen de woonkamer en keuken met separate bijkeuken. De verdieping beschikt over een 4-tal slaapkamers en een kleiner type badkamer c.q. natte ruimte. De 2e verdieping is bereikbaar via een vlizoluik en beschikt over een nokhoogte van ca. 1,80 a 1,90 meter. De woningen zijn alle voorzien van een bijzonder ruim perceel en een (fietsen)berging of een garage. De aanleg van de tuinen is eenvoudig en er is voldoende ruimte voor parkeren op eigen terrein.

Bouwaard: De woningen zijn opgetrokken middels houten stijl- en regelwerk waarbij alle (verdiepings)vloeren in hout zijn uitgevoerd. De onderschoten kappen zijn gedekt met dakpannen. De isolatie is beperkt c.q. niet aanwezig. Wel zijn de woningen alle voorzien van een CV-installatie met radiatoren.

Doelgroep
Al geruime tijd is de vraag naar woningen te Halsteren groter dan het aanbod. Dit zowel voor wat betreft huur- als ook de koopwoningen. Een doelgroep in de particuliere sfeer is dan ook zo aan te wijzen. Echter, gezien de grootschaligheid van het project en de kwalitatieve verplichting ter behoud van de uitstraling en het behoud van de lopende huurovereenkomsten is ervoor gekozen om de verkoop te realiseren aan slechts één partij of één collectief welke verantwoordelijk wordt voor het behoud van de gezamenlijke uitstraling, een gelijke kwaliteit per woning alsmede een fraai straatbeeld.

Prijsindicatie
In de bovenstaande tabel treft u de prijsindicatie van het complex in de huidige staat, gesorteerd per huisnummer en waarbij rekening gehouden met de technische staat per woning.

Procedure
De woningen worden als één complex openbaar via Helmig Makelaardij & Taxatieburo o/z B.V. te koop aangeboden waarbij het aanbod zichtbaar is via diverse (online) kanalen als o.a. Funda.nl, Social Media, etc. Vanaf start verkoop tot en met 30 november 2022 kunnen geïnteresseerden hun interesse uitsluitend via makelaar kenbaar maken, zullen de bezichtigingen op aanvraag plaats vinden, kunnen vragen worden gesteld en kan inzage worden verstrekt in ons online data-systeem waar alle gewenste / genoodzaakte informatie omtrent de aanstaande verkoop vindbaar is.

De bezichtigingen zullen, afhankelijk van het aantal aanmeldingen, individueel plaats vinden waarbij de mogelijkheid bestaat om het complex (excl. de verhuurde woningen) één of meerdere keren te bezoeken. Uiteraard verzoeken wij u om uw bezoek goed voor te bereiden. Uitbrengen van een bieding geschiedt per e-mail aan makelaar, uiterlijk donderdag 15 december 2022 om 17.00 uur. Een bieding dient in ieder geval te zijn voorzien van een uitgebreide toelichting qua toekomstvisie (verbouwen/verkopen/verhuren/etc.), een bijhorende bieding in euro's, een omschrijving van de daartoe behorende secundaire (ontbindende)voorwaarden, een verklaring omtrent goed gedrag en rekening houden met de
huurdersvereniging. Volledigheidshalve dient u rekening te houden met ontbindende voorwaarden aan zijde van verkoper. Dit betreft het verkrijgen van een definitieve interne toestemming vanuit de Directie alsmede een schriftelijke toestemming van het Ministerie. Aanvullend wordt door verkoper geen garantie bij verkoop verstrekt inzake de feitelijke eigenschappen van het verkochte (as is, where is principe).

De ontvangen biedingen worden door ons gebundeld en aan verkoper voorgelegd. Het is vervolgens expliciet aan verkoper om (onder voorbehoud) tot gunning over te gaan ofwel met één, dan wel met meerdere partijen, het voorstel verder te bespreken c.q. uit te kristalliseren ter verkrijgen van een verbeterd plan. Verkoper streeft ernaar om u uiterlijk 15 januari 2023 te informeren omtrent het wel/niet toewijzen van de verkoop. Qua planning is een en ander uiteraard afhankelijk van interne besluitvorming, de volledigheid van de uitgebrachte voorstellen en de termijn inzake toestemming vanuit ministerie (circa 7 weken).

Overig
- De 6-tal woningen zijn/worden door de Gemeente Bergen op Zoom aangewezen als Gemeentelijk Monument. Hierbij zal met name de uitstraling van de woningen een beeldbepalende factor zijn en is het advies om bij aankoop direct in goed overleg met de Gemeente te treden over de te stellen c.q. reeds gestelde richtlijnen. Kleurkeuze, materiaalkeuze en externe vormgeving zullen doorslaggevend zijn.

- De eerder genoemde renovatie zal als zakelijk recht worden opgenomen bij verkoop waarbij ook eventueel uw rechtsopvolgers rekening dienen te houden met behoud van een unanieme uitstraling, sfeerbeleving en behoud van de objecten.

- Interesse en wilt u meer weten over dit gave project? Wij kunnen u na persoonlijk telefonisch overleg online toegang vertreken tot alle bij ons aanwezige documenten. We vernemen graag van u!

Kenmerken

Overdracht

Vraagprijs
€ 1.427.000,- k.k.
Status
beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Type
Bedrijfsruimte
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1953
Energielabel
D

Locatie

Ligging
woonwijk

Bedrijfshal

Oppervlakte
565 m²
Perceelopp.
2.849 m²
In units vanaf
95 m²

Parkeren

Overdekt
1
Niet overdekt
1

Foto's

Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11

Plattegronden

Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11Zweedsestraat 1-11

Kaart

Interesse?